Jeg er jo lige her!

For nogen tid siden blev jeg kontaktet og forespurgt af en ældre kvinde – lad os kalde hende Else. Else ønskede kontakt til et nært familiemedlem, der var død for ganske nylig. Hun referere til nogle oplevelser hun har haft over de seneste uger.

Af Erlinng Chriistensen

Else oplever et nærvær i form af kulde omkring sig, langs ryggen og delvist på læggene. Hertil kommer en sammensnøring i struben, hvilket efterfølges af en hæshed og specielt tørhed i struben. Særligt har Else lagt mærke til uroen i hendes maveregion, lige omkring navlen. Hun har oplevet disse ting før, men er egentligt ikke klar over betydningen af disse oplevelser. Samtidigt har hun lugtet ting, som ikke er fysisk muligt i et ikkerygerhjem. Nemlig lugten af tobak og ligeledes en særlig orientalsk stærk parfume, hvor duften af forskellige blomster træder meget kraftigt frem. Else bedyrer, at hun ikke kan udstå den form for parfume, hvilket vil sige, at hun ikke har den form for parfume i sit hjem!

Else har undret sig over netop disse ting, hvortil svarene er ganske enkelte. Det er nogle af karaktertrækkene, når der er besøg fra den åndelige verden. Jeg forespørger Else om hendes mor gik over (døde) for ¾ år siden, og om hun røg kraftige cerutter og anvendte en parfume Else ikke kunne udstå som barn? Else bekræfter lidt forundret. Hendes moder døde af en uhelbredelig cancer i lungerne efter et sygdomsforløb på 1½ år? Her bliver Else meget stille, da dette netop er tilfældet.

Else får tårer i øjnene og stemmen bærer tydelig præg af gråd. Disse afdøde kontakter er hyppigt meget følelsesladede. Jeg bliver bedt om at viderebringe et par informationer til Else. Moderen beskriver, at den sidste tid på sit dødsleje var hun meget dopet af morfin og derved meget uklar. Hun takker Else for hendes støtte netop i denne svære tid og gør Else klart, at hun ikke kunne gøre mere i denne situation, hvor hun var syg. Moderen taler om en 12-13 årig pige, der er i stor konflikt med sig selv… Det viser sig at være Elses teenager datter. Hun er ikke kommet sig over mormorens død – ønsker ikke at tale om det, men skubber oplevelsen fra sig. Lidt grinede beretter mormoren, at Elses datter har fået sin første kæreste. Dette har Else slet ikke været klar over. Derved forstår hun bedre datterens indelukkethed. Dog må jeg tilføje, at hun gik ind sin pubertet for et lille stykke tid siden.

Else har fået en forklaring, forståelse og en langt større bevidsthed om hvem, der besøger dem af og til. Afsluttende spørger Else om hun må vende tilbage, såfremt hun måtte støde på andre spørgsmål, hvilket hun naturligvis må.